Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Two Dancers από Wild Beasts


Οι 4 Wild Beasts από την Αγγλία έχουν προκαλέσει αρκετό θόρυβο στην Βρετανία τους τελευταίους μήνες. Πριν από έναν περίπου μήνα κυκλοφόρησαν τον δεύτερο προσωπικό τους δίσκο, με την ονομασία ''Two Dancers''. Το hype που δημιουργήθηκε βέβαια γύρω από την μουσική τους, διαφέρει από αυτό των περισσότερων πρόσφατων νεανικών μουσικών σχημάτων ή προσωπικοτήτων. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός πως η μουσική τους πολύ δύσκολα θα γίνει εμπορική, πόσο μάλλον μαζική.
Όλα τα κομμάτια του ''Τwo Dancers'' είναι απολύτως προσωπικά και ιδιαίτερα. Το άρτιο ηχητικό περιβάλλον στο οποίο μας μεταφέρει ο δίσκος είναι απόκοσμο, βαθύ και σκοτεινό. Οι Wild Beasts μας τραγουδούν για τα βαθύτερα ανθρώπινα συναισθήματα, με κύριο γνώμονα τον έρωτα, τους κρυφούς πόθους και τις συναισθηματικές δοκιμασίες. Όπως λένε και οι ίδιοι παράγουν ''Erotic Downbeat Music''. Βέβαια το συγκεκριμένο είδος μουσικής παράγεται ταυτόχρονα από πολλές σύγχρονες μπάντες. Και σε αυτό το σημείο είναι που διαφέρει η συγκεκριμένη indie-rock μπάντα. Χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό, υπόγειο τρόπο να εκφραστεί ερωτικά σε σχέση με άλλες μπάντες.
Κάτι άλλο που θα πρέπει να επισημανθεί είναι τα φωνητικά των Wild Beasts. H άκρως αισθαντική φωνή του frontman Hayden Thorpe με τις απίστευτες ψιλές συναντά σε απόλυτη αρμονία την στιβαρή φωνή του μπασίστα Tom Fleming, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό και περίεργα όμορφο downtempo δίσκο...
Αγαπημένα κομμάτια: Τα ''The Fun Powder Plot'' και ''All the Kings Men''.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου