Παρασκευή 14 Αυγούστου 2009

I love you, Man (Σε αγαπάω φίλε)


Υπόθεση: Ο ερωτευμένος Peter (Paul Rudd) μόλις έλαβε το πολυπόθητο ναι στην πρόταση γάμου που έκανε στην αγαπημένη του Zooey. Ενώ όλα θα έπρεπε να είναι ρόδινα, υπάρχει ένα πρόβλημα. Ο Peter δεν έχει ούτε έναν πραγματικό φίλο, ώστε να τον χρήσει κουμπάρο του! Έτσι ξεκινά την αναζήτηση μέσα από κουλά ραντεβού για να βρει τον κολλητό της ζωής του. Γνωρίζοντας τελικά τον τυπάρα Sydney (Jason Segel) συνειδητοποιεί πόσο χρειαζόταν έναν φιλάρα..πράγμα το οποίο τον φέρνει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με την μέλλουσα συζυγό του...

Εξαιρετική κωμωδία του John Hamburg (Meet the Fockers, Along Came Polly). Μαζί με το ''Hangover'', το ''I love you, Man'' για μένα είναι από τις κωμωδίες της χρονιάς. Η ταινία δείχνει με τον πλέον ξεκαρδιστικό τρόπο τις επιπτώσεις του μετροσεξουαλισμού. Ένας άντρας, που από μικρός τα πήγαινε καλύτερα με τις κοπέλες, τόσο φιλικά, όσο και ερωτικά, ξαφνικά νιώθει το τεράστιο κενό που έχει δημιουργηθεί στην ζωή του εξαιτίας της απουσίας ενός φίλου ή μιας αντροπαρέας.
Το αλλόκοτο εδώ της υπόθεσης είναι πως ο θεατής γίνεται μάρτυρας της σκληρής προσπάθειας που καταβάλει ένας άντρας, όχι για να βρεί μια κοπέλα, αλλά έναν φίλο! Το παραπάνω γεγονός δημιουργεί και ένα πολύ αστείο, αυθεντικό και πανέξυπνο φόντο πάνω στο οποίο κινείται και εξελίσσεται όμορφα η ταινία. Απίστευτα ταιριαστό το ζευγάρι των πρωταγωνιστών, με τον Paul Rudd (Role Models, The 40 Year Old Virgin) και τον Jason Segel (How I met your Mother, Forgetting Sarah Marschall) να δένουν έξοχα στην οθόνη. Τέλος, πολύ καλοί και απρόσμενα αστείοι, και οι υπόλοιποι χαρακτήρες, όπως ο πατέρας του γαμπρού J.K. Simons (Juno, Burn After Reading).

3 σχόλια:

W. είπε...

Είναι όντως τόσο καλό και κυκλοφόρησε straight to DVD;;; Θα το δοκιμάσω... Ελπίζω να μην είναι συνήθης Άπατοου.

The Escapist είπε...

to vrhka polu kalo k krima pou den paizei sto cinema..les kai exoun na deiksoun kati kalutero to kalokairi...

W. είπε...

Βασικά έχουν να δείξουν και καλύτερα, αλλά δείχνουν και πολλές μάπες...

Δημοσίευση σχολίου