Πέμπτη 2 Ιουλίου 2009

Pink Panther 2 (Ροζ Πάνθηρας 2)



Υπόθεση: Διάφορα έργα αμύθητης αξίας ανά τον κόσμο ξαφνικά εξαφανίζονται. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται και το πασίγνωστο γαλλικό διαμάντι ''Ρόζ Πάνθηρας''. Έτσι για άλλη μια φορά αναλαμβάνει την επιχείρηση αναζήτησης ο Επιθεωρητής Κλουζό (Steve Martin). Αυτή τη φορά περιτριγυρίζεται από μια dream team επιθεωρητών για να τον βοηθήσουν στο δύσκολο έργο του.

Σεναριακά και σκηνοθετικά το ''Pink Panther 2'' βαδίζει στα ίδια και στάσιμα μονοπάτια της πρώτης ταινίας του 2006. Ενοχλητικό βρήκα και το γεγονός ότι όλοι οι ηθοποιοί ανεξαιρέτως εθνικότητας και επαγγέλματος στην ταινία μιλάνε μόνο αγγλικά. Κατά αυτόν τον τρόπο καταντούν σε πολλά σημεία υπερβολικά ψεύτικοι οι διάλογοι.
Για όλα τα παραπάνω μας αποζημιώνει για άλλη μια φορά ο απίστευτος και ξεκαρδιστικός Steve Martin. Οι περίεργες κινήσεις και χειρονομίες του, τα γελοία κοστούμια και κυρίως η περίεργη γαλλική του προφορά, απλά δημιουργούν μια ευχάριστη και άκρως διασκεδαστική ταινία. Αξέχαστη η σκηνή με τον ''Πάπα'' στο Βατικανό. Συμμέτεχουν, αν και περιορισμένα, οι Andy Garcia και Jean Reno.
Κυκλοφορεί σύντομα σε dvd.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου