Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Notte Sento (Μια νύχτα στη Ρώμη)


Υπόθεση: Μια κωφάλαλη κοπέλα αναγκάζεται να περάσει μια ολόκληρη νύχτα στην αιώνια πόλη, εφόσον ακυρώνεται η διαδρομή του τρένου που θα την πήγαινε στο Μιλάνο. Εντελώς απρόσμενα όμως συναντά έναν άγνωστο νεαρό που μετατρέπει την αναγκαστική διαμονή της σε μια ευχάριστη, διασκεδαστική και ρομαντική νύχτα..

Η ενδιαφέρουσα ταινία μικρού μήκους ''Notte Sento'' του Ιταλού σκηνοθέτη Daniele Napolitano κρατάει μόνο 7 λεπτά. Σε αυτό το περιορισμένο χρονικό διάστημα, ο ευχάριστος τρόπος αφήγησης συνοδευόμενος από όμορφη μουσική μας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια γλυκόπικρη ερωτική ιστορία. Χωρίς να μπορούν να επικοινωνήσουν με λόγια, οι δύο πρωταγωνιστές χρησιμοποιούν εύστοχα τα βλέμματα, το χαμόγελο και τις εκφράσεις τους.
Να τονίσω ότι η πρωταγωνίστρια είναι απλά απίστευτη και απερίγραπτα όμορφη. Καιρό είχα να δώ τέτοιο χαμόγελο και τέτοιο παρουσιαστικό στην οθόνη..
Τέλος, δεν θα πρέπει να σας δημιουργηθεί η εσφαλμένη εντύπωση ότι η ροή της ταινίας ''κολλάει''. Αυτό που κάνει ιδιαίτερη την ταινία είναι ότι χρησιμοποιεί την τεχνική stop motion. Έτσι χρησιμοποιήθηκαν 4500 στατικές φωτογραφίες για να δημιουργηθεί!

Δείτε την ολόκληρη στο παρακάτω βίντεο..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου