Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Martyrs (Μάρτυρες)



Υπόθεση: Μέρος Α': Η Lucie μετά από πολλά χρόνια βρίσκει και δολοφονεί τους ανθρώπους που έκαναν την παιδική της ζωή σε ένα ίδρυμα κόλαση...Μέρος Β': Η φίλη της, η Anna, προσπαθώντας να βοηθήσει την κατάσταση, πηγαίνει να συναντήσει την Lucie, αλλά αργότερα πιάνεται η ίδια αιχμάλωτη...

Απλά ο ορισμός του τρόμου. Ντρέπομαι για αυτά που λέω, αλλά μια ταινία τρόμου που επιδιώκει να σε αναστατώσει, να σε αηδιάσει, να σε τρομάξει μέχρι που δεν γίνεται, έτσι πρέπει να είναι. Το γαλλικό Martyrs πετυχαίνει όλα τα παράπανω, εφόσον είναι ότι πιο ωμό, σαδιστικό, ρεαλιστικό και άρρωστο έχει βγει τα τελευταία χρόνια. Και το βασικότερο, βάζει τον θεατή στην δεινή θέση των κοριτσιών.
Αν ήξερα το πώς θα εξελίσσονταν η ταινία, ειδικά το β'μέρος, μάλλον δεν θα την έβλεπα. Πιστεύω ότι η ταινία αγγίζει τα όρια της τέχνης του κινηματογράφου όσον αφορά το αίμα και την βία. Ταινίες όπως τα Saw και Hostel, είναι χωρίς υπερβολή, κωμωδίες μπροστά στην συγκεκριμένα ταινία.
Ιδίως το β΄μέρος, μέχρι και το ''λυτρωτικό'' τέλος, συγκλονίζει, συγκινεί και σοκάρει. Όχι ότι υστερεί ιδιαίτερα σε απερίγραπτη άρρωστη ατμόσφαιρα, φοβερές εικόνες και καθηλωτική μουσική το α'μέρος.
Η ταινία, λόγω της ιδιαιτερότητάς της, όπως διάβασα δεν πρόκειται να βγεί στις αίθουσες. Θα την περιμένουμε σε dvd...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου