Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

The Dreams we have as Children από Noel Gallagher


Το ''Dreams we have as Children'' είναι ένα άλμπουμ που περιέχει 16 ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλία του Noel Gallagher (Oasis) το 2007. Η συναυλία έγινε στο Royal Albert Hall για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συγκεκριμένα για την ενίσχυση του Teenage Cancer Trust. Εκτός από τον Noel, συμμετέχουν και οι Paul Weller και Gem Archer (κιθαρίστας των Oasis).

Πέρα από τα 13 υπέροχα, κλασικά κομμάτια των αγαπημένων μου Oasis (όπως ''Wonderwall'', ''Don't look back in anger'', ''Cast no shadow'', ''Talk tonight''), ο δίσκος περιέχει και διασκευές σε ιστορικά κομμάτια όπως το ''All you need is love'' από τους Beatles (οι κύριοι εμπνευστές των αδερφών Gallagher), και το ''There is a light that never goes out'' από τους Smiths (το αγαπημένο τραγούδι του Noel).

Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τον συγκεκριμένο ακουστικό δίσκο, εφόσον οι εκτελέσεις των τραγουδιών από τον Noel είναι πολύ ικανοποιητικές, όμορφες και ''ζωντανές''. Επιπλέον, κατά αυτόν τον τρόπο θυμήθηκα παλιές εποχές, όπου άκουγα όλη μέρα Oasis!

Το αρνητικό που παρατήρησα στον δίσκο είναι ότι η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ιδίως αν την συγκρίνω με αυτήν του πρόσφατου live δίσκου των Coldplay...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου