Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Οδηγός Αντιγραφής στην Εξεταστική


Με αφορμή τις δύσκολες τρέχουσες συνθήκες που διανύουμε ακολουθεί ένα αφιέρωμα για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιγράψουμε στην εξεταστική.
Όχι ότι δεν τους γνωρίζουμε, είμαι σίγουρος ότι όλοι μας τους έχουμε υπόψη, απλώς τους παραθέτω για εμπέδωση και διασκέδαση...

1. Αντιγραφή από άλλον
Ο φοιτητής κάθεται πίσω από έναν καλά διαβασμένο συνάδελφό του και "απολαμβάνει" τη θέα.
Για προχωρημένους: Ολόκληρη παρέα κάθεται ο ένας πίσω από τον άλλον και οι απαντήσεις του μπροστινού μεταφέρονται "τρενάκι" προς τα πίσω.

2. Κινητό
Ο φοιτητής αφήνει το στυλό και πιάνει το κινητό. Στέλνει με SMS την ερώτηση και περιμένει με αγωνία την απάντηση.
Για προχωρημένους: Hands-free, μακριά μαλλιά κι ένας φίλος που βρίσκεται έξω από την αίθουσα και υπαγορεύει και υπαγορεύει... μέχρι να του τελειώσει η κάρτα. Φυσικά για να μην ήμαστε και αχάριστοι, αγοράζουμε εμείς την κάρτα στον φίλο μας που βρίσκεται έξω.


3. Σκονάκια
Η πιο διαδεδομένη μέθοδος. Ο φοιτητής έχει τις σημειώσεις, σε σμίκρυνση, κρυμμένες πάνω του: στα παπούτσια, στις τσέπες, κάτω από την φούστα, μέσα από την μπλούζα, στη τσάντα, στο κράνος, στο πακέτο των τσιγάρων, στην κασετίνα κλπ.
Προς το τέλος της εξέτασης, τα σκονάκια που περιέχουν τα θέματα που έπεσαν γίνονται ανάρπαστα. Μεταφέρονται από χέρι σε χέρι με ταχύτητα και αλληλλεγύη μέχρι να βρουν όλοι αυτό που τους λείπει.
Για προχωρημένους: Ο νοικοκύρης φοιτητής έχει φροντίσει να βιβλιοδετήσει τα σκονάκια και να φτιάξει σελίδα με τα περιεχόμενα.

4. Συνεργείο
Η μέθοδος που περιλαμβάνει έναν τουλάχιστον εξωτερικό συνεργάτη. Περιλαμβάνει τρία στάδια:
1) Την έξοδο των θεμάτων από το αμφιθέατρο,
2) Τη λύση τους από τον συνεργάτη, και
3) Τη μεταφορά των λυμένων θεμάτων πίσω στον ενδιαφερόμενο.
Η έξοδος των θεμάτων μπορεί να γίνει είτε από τον εξεταζόμενo (τουαλέτα), είτε από έναν από τους συνεργάτες που μπαίνει -και καλά- για να γράψει, αντιγράφει τα θέματα, δίνει λευκή κόλλα και φεύγει. Οι συνεργάτες πίνουν φραπέ και λύνουν τα θέματα με την ησυχία τους. Όταν τελειώσουν, ειδοποιούν τον εξεταζόμενο φίλο τους (μήνυμα στο κινητό) και αυτός βγαίνει ξανά για «τουαλέτα». Τα σκονάκια τον περιμένουν στο καζανάκι.
Για προχωρημένους: Οι συνεργάτες έχουν φροντίσει να έχουν λευκή κόλλα του μαθήματος και γράφουν τις απαντήσεις κατευθείαν εκεί. Έτσι το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να την παραλάβει, να την αλλάξει με την παλιά του κόλλα και να την παραδώσει. Για σίγουρη επιτυχία, η λύση των θεμάτων ανατίθεται σε έναν φροντιστηριάκια έναντι αμοιβής.

5. Αντικαταστάτης
Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη φιλία. Αντί να πάει να γράψει ο φοιτητής, πάει ένας φίλος του που ξέρει πολύ καλά το μάθημα. Εφαρμόζεται κυρίως σε μαθήματα που δε γίνεται αυστηρός έλεγχος.
Για προχωρημένους: Κανένας αυστηρός έλεγχος δε στέκεται εμπόδιο σε μια αληθινή φιλία. Η φωτογραφία του φοιτητή βγαίνει σπό την ταυτότητα και στη θέση της μπαίνει η φωτογραφία του φίλου.

από gelastoxilaki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου