Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Rockfake festival...


Πήγαμε μια βόλτα από την Θεσσαλονική στην κοντινή Μαλακάσα και γυρίσαμε. Αυτή ήτανε η εμπειρία μου από την 2η μέρα του Rockwave festival. Αντί να δούμε Killers, Duffy περάσαμε μια ολόκληρη μέρα μέσα σε ένα λεωφορείο!
Τί να πω, δεν θέλω να γκρινιάξω και πολύ, καθώς σκέφτομαι για το πως θα νιώθουν οι θερμόαιμοι fans των Killers ή άτομα που είχανε μια παρόμοια τραυματική εμπειρία στο κοντινό παρελθόν (Depeche Mode).
Δυστυχώς οι ανησυχίες μου, σε post μου στις αρχές του μήνα, για τις καλοκαιρινές συναυλίες στην Ελλάδα βγήκανε αληθινές.
Όπως φαίνεται τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως, και σύμφωνα με δηλώσεις των υπευθύνων, έφταιγε το χαλάζι και η δυνατή βροχή το μεσημέρι, που κατέστησαν αδύνατη την διεξαγωγή της συναυλίας.
Ότι και να έφταιγε, γεγονός είναι ότι για άλλη μια φορά βλέπουμε το πόσο ανοργάνωτα, ανεύθυνα και επιπόλαια λειτουργεί η χώρα μας.
Τη στιγμή που η συνεχόμενη βροχόπτωση είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για τα καλοκαιρινά φεστιβάλ του εξωτερικού, εδώ καταρρέει ολόκληρο το σύστημα...
Όσον αφορά τις ανακοινώσεις των υπευθύνων, πέρα από μια επιστολή για γκάνγκστερ δημοσιογράφους που θέλουν το κακό του φεστιβάλ, τουλάχιστον ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες εξαργύρωσης των εισητηρίων. Είναι από τις 6 Ιουλίου μέχρι και τις 6 Αυγούστου στα TicketHouse.

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Michael Jackson - Ο θάνατος του βασιλιά της ποπ

Ήμουν δεν ήμουν 5 χρονών όταν κάποια μέρα κρυφοκοιτούσα και άνοιγα τις πολύτιμες θήκες των βινυλίων του θείου μου. Ενώ τα art work των περισσότερων θηκών με άφηναν αδιάφορο, ένα συγκεκριμένο περίβλημα ενός δίσκου ήτανε ξεχωριστό. Ήτανε το ''Dangerous'' του Μάικλ Τζάκσον που απεικόνιζε κάτι μεγάλα μαύρα μάτια, από κάτω μια σκοτεινή πύλη και γύρω γύρω κάτι ζώα βασιλικά ντυμένα. Το αποκορύφωμα αυτής της περίεργης παιδικής εμπειρίας μου ήτανε ότι μόλις άνοιξα την θήκη ξαφνικά όλο το παραπάνω σκηνικό από χαρτόνι ανυψώθηκε περήφανα μπροστά μου σε τρισδιάστατη μορφή! Συγκλονίστηκα και φοβήθηκα ταυτόχρονα..!


Έτσι γνώρισα τον Michael Jackson, που παρά την πολυτάραχη και κακόφημη προσωπική του ζωή, αποτελεί μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον χώρο της μουσικής και του θεάματος.
Ο διάσημος τραγουδιστής επρόκειτο να εμφανιστεί σύντομα στην Αγγλία για μια σειρά από συναυλίες. Δεν πρόλαβε όμως, άφησε χθές, μετά από καρδιακό επεισόδιο, την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες.
Μετά την απώλεια της σπουδαίας αυτής μουσικής προσωπικότητας, και εφόσον λίγοι σταρ γεννιούνται στις ημέρες μας, η μουσική βιομηχανία πλέον έχει γίνει φτωχότερη...

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

The Burning Plain (Τα σύνορα της μοναξιάς)


Υπόθεση: Η Sylvia (Charlize Theron) στο Portland προσπαθεί να θάψει το ένοχο παρελθόν της. H Gina (Kim Basinger) και ο Nick διατηρούν μια κρυφή ερωτική σχέση στην έρημο του Νέου Μεξικού. Μια νεαρή κοπέλα (Jennifer Lawrence) αγωνίζεται να σώσει την διαλυμένη της οικογένεια, ενώ ένα μικρό κορίτσι καταφέρνει να φέρει κοντά τους γονείς της. Ένα τροχόσπιτο που φλέγεται κάπου στην έρημο συνδυάζει όλες τις παραπάνω διαφορετικές ιστορίες...

Ο γνωστός Μεξικανός σεναριογράφος Guillermo Arriaga (21 Grams, Babel), μετά τον τσακωμό του με τον σκηνοθέτη και για πολλά χρόνια συνεργάτη και φίλο του Inarritu, κάνει στο ''Burning Plain'' και το σκηνοθετικό του ντεμπούτο.
Ως σεναριογράφος για άλλη μια φορά είναι τρομερός. Την σύνδεση των φαινομενικά διαφορετικών ιστοριών την πετυχαίνει με έναν μαεστρικό τρόπο. Πραγματικά μπορεί να άργησα λίγο να καταλάβω πως συνδέεται το πολύπλοκο σεναριακό παζλ, αλλά μόλις συνηδειτοποίησα τι γίνεται, τον παραδέχτηκα. Ιδίως αν λάβω υπόψη ότι στην ταινία δεν υπάρχουν χρονικά όρια, εφόσον οι διάφορες καταστάσεις πραγματοποιούνται σε διαφορετικές δεκαετίες και όχι ταυτόχρονα.
Επίσης, αν και δεν είμαι ειδικός, και σκηνοθετικά δεν νομίζω να τα πήγε άσχημα. Βλέπουμε ωραία ατμοσφαιρικά ερημικά πλάνα και μια αργή, ώριμη εξέλιξη της ταινίας που δεν κουράζει ιδιαίτερα.
Επιπλέον, η ταινία ξεχωρίζει σίγουρα για τις δραματικές τις, γυναικείες ερμηνείες. Πολύ καλή η Kim Basinger, ακόμα καλύτερη η φανταστική Charlize Theron. Πολλά υποσχόμενη και η ερμηνεία της πιτσιρίκας Jennifer Lawrence.
Στα αρνητικά της ταινίας βάζω τις σταδιακές εξάψεις υπερβολισμού και έντονης δραματικότητας που παρατήρησα.
Γενικά πρόκειται για ένα ενδιαφέρον δράμα γύρω από την συγχώρεση, την εξιλέωση και τα αποτελέσματα των πράξεων και επιλογών μας..

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Το Όργιο του Calvin...


Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η νέα διαφημιστική καμπάνια του οίκου μόδας Calvin Klein, με κυρίαρχη αφίσα την παραπάνω. Η συγκεκριμένη αφίσα γιγαντιαίων διαστάσεων τοποθετήθηκε στην καρδιά της περιοχής Σόχο στην Νέα Υόρκη, και ξεσήκωσε ένα μαζικό κύμα διαμαρτυριών.
Συγκεκριμένα ο οίκος δέχτηκε 15.000 αιτήματα διαμαρτυρίας μέσω ίντερνετ, κυρίως από διάφορα άτομα και οργανώσεις που πρεσβεύουν και μάχονται της διατήρησης των παραδοσιακών, χριστιανικών και συντηρητικών αξιών...
Τώρα αν όλες οι παραπάνω αντιδράσεις είναι δικαιολογημένες ή υπερβολικές..τα συμπεράσματα δικά σας...

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009

Wait for Me από Moby


Όταν μου έρχεται στο μυαλό ο Moby σκέφτομαι κατευθείαν τον εκπληκτικό του δίσκο Play, που τον πρωτοάκουσα πριν από καμιά δεκαριά χρόνια...Από εκεί και έπειτα, έπεσε στην εκτίμηση μου, εφόσον δεν ενθουσιάστηκα με τις επόμενες δουλειές του.
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί πλέον ο νέος του δίσκος, το ''Wait for Me''. Η αλήθεια είναι ότι μου άρεσε αρκετά, και μου θύμησε σε αρκετά σημεία του το Play. Αυτήν την φορά ο Moby επιστρέφει πολύ ήρεμος και μελωδικός. Τα φωνητικά στον δίσκο είναι λίγο περιορισμένα, και ο δίσκος χαρακτηρίζεται από ambient και electro blues ήχους. Ίσως ο πιο μελαγχολικός του δίσκος.
Για να μην παρεξηγηθώ το ''Wait for Me'' δεν είναι για όλες τις ώρες, αντιθέτως πιστεύω ότι εξυπηρετεί μόνο έναν συγκεκριμένο σκοπό. Αποτελεί μια πολύ καλή (ίσως άριστη) μουσική επιλογή, αν επιθυμεί κανείς να χαλαρώσει το βράδυ σπίτι του ή να πέσει για ύπνο. Για οτίδηποτε άλλο το άλμπουμ μάλλον θα φανεί βαρετό και μονότονο...

Ο Moby θα εμφανιστεί το επόμενο Σάββατο στο Rockwave Festival στην Μαλακάσα..ακολουθεί το videoclip του ατμοσφαιρικότατου ''Shot in the back of the head''..

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Fantasies από Metric


Ανεβαστική και εύπεπτη alternative pop μουσική μας προσφέρει το καναδέζικο σχήμα Metric, με το τέταρτο άλμπουμ τους Fantasies. Η Emily Haines ξεσηκώνει με την δυναμική θηλυκή της φωνή, και η ροκίζουσα κιθαριστική pop μουσική συνθέτουν έναν πολύ καλό δίσκο. Για μένα προσωπικά κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα και στα ίδια μουσικά μονοπάτια με το πολύ καλό και επιτυχημένο ''It's Blitz !'' των Yeah Yeah Yeahs.
Ξεχωρίζω ιδιαίτερα το εκπληκτικό και το αρκετά εμπορικό ''Help I'm Alive'', το όμορφο ''Gimme Sympathy'' και τα δυνατά ''Gold Guns Girls'' και ''Satellite Mind''.

Ακολουθεί το videoclip του νέου τους single ''Sick Muse''..

Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

The Last House on the Left (Το τελευταίο σπίτι αριστερά)


Υπόθεση: Μια συμμορία απαγάγει και βασανίζει δύο κορίτσια σε μια έρημη περιοχή. Τελειώνοντας επιτυχώς, όπως αρχικά νομίζουν, την δουλειά τους, βρίσκουν καταφύγιο στο ''τελευταίο σπίτι αριστερά'' της απομακρυσμένης αυτής περιοχής. Μόνο που το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει στους γονείς της μιας κοπέλας...

Το ''The Last House on the Left'' αποτελεί remake ταινίας τρόμου του 1972, του σπουδαίου στο είδος σκηνοθέτη Wes Craven, που εδώ είναι παραγωγός. Την σκηνοθεσία αυτήν την φορά αναλαμβάνει ο δικός μας Ντένης Ηλιάδης (Hardcore) και το κάνει απλά υπέροχα. Ώριμος και αποτελεσματικός σε σχεδόν όλο το μήκος της ταινίας.
Εμένα προσωπικά με ενθουσίασε η ταινία, ιδίως για τα δεδομένα του Hollywood, που βγάζει καλές ταινίες τρόμου ανά πενταετία. Μαζί με το σκανδιναβικό ''Let the right one in'', για μένα η καλύτερη ταινία τρόμου που είδα μέχρι τώρα φέτος.
Ο Ντένης Ηλιάδης δημιουργεί και διατηρεί με τις διάφορες ανατριχιαστικές σκηνές, τους γρήγορους διαλόγους και το ανελέητο κυνηγητό το απαραίτητο suspense μέχρι το τέλος της ταινίας.
Γενικά, το συνολικό πακέτο τρόμου που μας προσφέρει (φωτογραφία, ήχος) κινείται σε πολύ ρεαλιστικά επίπεδα και είναι αρκετά λεπτομερές.
Παίζει ακόμα στους κινηματογράφους..

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Οδηγός Αντιγραφής στην Εξεταστική


Με αφορμή τις δύσκολες τρέχουσες συνθήκες που διανύουμε ακολουθεί ένα αφιέρωμα για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αντιγράψουμε στην εξεταστική.
Όχι ότι δεν τους γνωρίζουμε, είμαι σίγουρος ότι όλοι μας τους έχουμε υπόψη, απλώς τους παραθέτω για εμπέδωση και διασκέδαση...

1. Αντιγραφή από άλλον
Ο φοιτητής κάθεται πίσω από έναν καλά διαβασμένο συνάδελφό του και "απολαμβάνει" τη θέα.
Για προχωρημένους: Ολόκληρη παρέα κάθεται ο ένας πίσω από τον άλλον και οι απαντήσεις του μπροστινού μεταφέρονται "τρενάκι" προς τα πίσω.

2. Κινητό
Ο φοιτητής αφήνει το στυλό και πιάνει το κινητό. Στέλνει με SMS την ερώτηση και περιμένει με αγωνία την απάντηση.
Για προχωρημένους: Hands-free, μακριά μαλλιά κι ένας φίλος που βρίσκεται έξω από την αίθουσα και υπαγορεύει και υπαγορεύει... μέχρι να του τελειώσει η κάρτα. Φυσικά για να μην ήμαστε και αχάριστοι, αγοράζουμε εμείς την κάρτα στον φίλο μας που βρίσκεται έξω.


3. Σκονάκια
Η πιο διαδεδομένη μέθοδος. Ο φοιτητής έχει τις σημειώσεις, σε σμίκρυνση, κρυμμένες πάνω του: στα παπούτσια, στις τσέπες, κάτω από την φούστα, μέσα από την μπλούζα, στη τσάντα, στο κράνος, στο πακέτο των τσιγάρων, στην κασετίνα κλπ.
Προς το τέλος της εξέτασης, τα σκονάκια που περιέχουν τα θέματα που έπεσαν γίνονται ανάρπαστα. Μεταφέρονται από χέρι σε χέρι με ταχύτητα και αλληλλεγύη μέχρι να βρουν όλοι αυτό που τους λείπει.
Για προχωρημένους: Ο νοικοκύρης φοιτητής έχει φροντίσει να βιβλιοδετήσει τα σκονάκια και να φτιάξει σελίδα με τα περιεχόμενα.

4. Συνεργείο
Η μέθοδος που περιλαμβάνει έναν τουλάχιστον εξωτερικό συνεργάτη. Περιλαμβάνει τρία στάδια:
1) Την έξοδο των θεμάτων από το αμφιθέατρο,
2) Τη λύση τους από τον συνεργάτη, και
3) Τη μεταφορά των λυμένων θεμάτων πίσω στον ενδιαφερόμενο.
Η έξοδος των θεμάτων μπορεί να γίνει είτε από τον εξεταζόμενo (τουαλέτα), είτε από έναν από τους συνεργάτες που μπαίνει -και καλά- για να γράψει, αντιγράφει τα θέματα, δίνει λευκή κόλλα και φεύγει. Οι συνεργάτες πίνουν φραπέ και λύνουν τα θέματα με την ησυχία τους. Όταν τελειώσουν, ειδοποιούν τον εξεταζόμενο φίλο τους (μήνυμα στο κινητό) και αυτός βγαίνει ξανά για «τουαλέτα». Τα σκονάκια τον περιμένουν στο καζανάκι.
Για προχωρημένους: Οι συνεργάτες έχουν φροντίσει να έχουν λευκή κόλλα του μαθήματος και γράφουν τις απαντήσεις κατευθείαν εκεί. Έτσι το μόνο που έχει να κάνει ο ενδιαφερόμενος είναι να την παραλάβει, να την αλλάξει με την παλιά του κόλλα και να την παραδώσει. Για σίγουρη επιτυχία, η λύση των θεμάτων ανατίθεται σε έναν φροντιστηριάκια έναντι αμοιβής.

5. Αντικαταστάτης
Η μέθοδος αυτή στηρίζεται στη φιλία. Αντί να πάει να γράψει ο φοιτητής, πάει ένας φίλος του που ξέρει πολύ καλά το μάθημα. Εφαρμόζεται κυρίως σε μαθήματα που δε γίνεται αυστηρός έλεγχος.
Για προχωρημένους: Κανένας αυστηρός έλεγχος δε στέκεται εμπόδιο σε μια αληθινή φιλία. Η φωτογραφία του φοιτητή βγαίνει σπό την ταυτότητα και στη θέση της μπαίνει η φωτογραφία του φίλου.

από gelastoxilaki

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

West Ryder Pauper Lunatic Asylum από Kasabian


West Ryder Pauper Lunatic Asylum: Ψυχιατρική κλινική της Αγγλίας που λειτουργούσε τον 19αιώνα και το νέο άλμπουμ των Βρετανών Kasabian, που σκαρφάλωσε απευθείας στην κορυφή των βρετανικών charts.

Μπορεί να χρειάστηκε 2-3 ακροάσεις, αλλά τελικά με κέρδισε πλέον ολοκληρωτικά και χαίρομαι που θα τους δω πλάι στους Oasis, τέλη καλοκαιριού στο Μιλάνο. Διάβασα γενικά κακές κριτικές για τον συγκεκριμένο δίσκο, και ότι οι Kasabian το παίζουν πλέον μεγάλη μπάντα, αλλά αδυνατούν να αλλάξουν την βρετανική μουσική σκηνή. Σίγουρα δεν είναι ο δίσκος ορόσημο της χρονιάς που διανύουμε, αλλά κατά την γνώμη μου δεν είναι απαραίτητο μια μπάντα σαν τους Kasabian (που σαφώς και δεν την θεωρώ τεράστια μπάντα) να βγάλει έναν αριστουργηματικό δίσκο. Την δουλειά τους την έκαναν πολύ καλά, και το απότελεσμα πιστεύω τους δικαιώνει απόλυτα. Ο δίσκος είναι κάτι παραπάνω από ευχάριστος και ξεσηκωτικός.
Δυνατά brit pop ακούσματα, στον γνώριμο ήχο τους, συνδυασμένα αυτήν την φορά με περισσότερα psychedelic electro στοιχεία.
Αγαπημένα κομμάτια το βρώμικο ''Fast Fuse'', το εκρηκτικό ''Fire'' και το brit-pop κομμάτι ''Underdog''.


Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Leonera (Λεονέρα)

Υπόθεση: Η Julia (Martina Gusman) καθώς γυρνάει σπίτι της, βλέπει τον εραστή της και τον φίλο του γυμνούς και ματωμένους στο πάτωμα. Ο εραστής της είναι νεκρός, και ο Ramiro ζωντανός. Ένας από αυτούς την έχει αφήσει και έγκυο. Έτσι μπαίνει στη φυλακή, σε ειδική πτέρυγα για γυναίκες με μικρά παιδιά, καθώς θεωρείται η βασική ύποπτος για τον φόνο..

Ο Αργεντινός σκηνοθέτης Pablo Trapero υπογράφει με το Leonera ένα εξαιρετικό και δυνατό δράμα, που σχετίζεται με την ζωή στη φυλακή, τις σχέσεις μάνας/κόρης και κυρίως την ισχυρή μορφή της μητρικής αγάπης.
O Pablo Trapero τοποθετεί την σύζυγο του Martina Gusman στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και δικαιώνεται απόλυτα. Απίστευτη, τόσο σε εμφάνιση και παρουσιαστικό, αλλά κυρίως λόγω της τρομερής της ερμηνείας στο ρόλο της Julia. Ο θεατής γίνεται αυτόπτης μάρτυρας στο πώς η Julia προσπαθεί να επιβιώσει και να κάνει φιλίες μέσα στη φυλακή, αλλά και βλέπει και τον μεγάλο αγώνα που κάνει να κρατήσει το παιδί της.
Ενώ αρχικά η ταινία (φετινή υποψηφιότητα για το Ξενόγλωσσο Oscar) μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι θα παρακολουθήσουμε ένα αστυνομικό θρίλερ για την εξιχνίαση του εγκλήματος, αλλάζει επιτυχημένα ρότα και αυτό που ακολουθεί είναι ένα συγκινητικό, ρεαλιστικό δράμα φυλακής.
Τέλος, εξαιρετική και η μελαγχολική ατμόσφαιρα και φωτογραφία της ταινίας, εφόσον γυρίστηκε σε πραγματικές τοποθεσίες, στο σωφρονιστικό ίδρυμα Batan έξω από το Bueno Aires.


Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

The Dreams we have as Children από Noel Gallagher


Το ''Dreams we have as Children'' είναι ένα άλμπουμ που περιέχει 16 ζωντανές ηχογραφήσεις από συναυλία του Noel Gallagher (Oasis) το 2007. Η συναυλία έγινε στο Royal Albert Hall για φιλανθρωπικούς σκοπούς, συγκεκριμένα για την ενίσχυση του Teenage Cancer Trust. Εκτός από τον Noel, συμμετέχουν και οι Paul Weller και Gem Archer (κιθαρίστας των Oasis).

Πέρα από τα 13 υπέροχα, κλασικά κομμάτια των αγαπημένων μου Oasis (όπως ''Wonderwall'', ''Don't look back in anger'', ''Cast no shadow'', ''Talk tonight''), ο δίσκος περιέχει και διασκευές σε ιστορικά κομμάτια όπως το ''All you need is love'' από τους Beatles (οι κύριοι εμπνευστές των αδερφών Gallagher), και το ''There is a light that never goes out'' από τους Smiths (το αγαπημένο τραγούδι του Noel).

Γενικά έμεινα πολύ ευχαριστημένος από τον συγκεκριμένο ακουστικό δίσκο, εφόσον οι εκτελέσεις των τραγουδιών από τον Noel είναι πολύ ικανοποιητικές, όμορφες και ''ζωντανές''. Επιπλέον, κατά αυτόν τον τρόπο θυμήθηκα παλιές εποχές, όπου άκουγα όλη μέρα Oasis!

Το αρνητικό που παρατήρησα στον δίσκο είναι ότι η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ιδίως αν την συγκρίνω με αυτήν του πρόσφατου live δίσκου των Coldplay...

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Very Important - Please Read!!

Το παρακάτω σοκαριστικό κείμενο το διάβασα προχθές στο blog Προβληματισμοί..., και θεώρησα καλό να το παραθέσω και εδώ. Σίγουρα υπάρχει μια σημαντική πιθανότητα να πρόκειται για μια αναλήθεια ή φήμη, αλλά αν τα παρακάτω γεγονότα έχουν συμβεί στην πραγματικότητα, που πιθανόν να έχουνε συμβεί, τότε πρέπει να προσέχουμε όλοι μας...

Συνέβη στο Παρίσι πρόσφατα και μπορεί να συμβεί και αλλού. Μερικές εβδομάδες πριν, στον κινηματογράφο, μια κοπέλα αισθάνθηκε κάτι στο κάθισμά της. Όταν σηκώθηκε να δει τι ήταν, είδε μια βελόνα να βγαίνει από το κάθισμα με ένα συνημμένο 'εσείς μολυνθήκατε μόλις από το HIV.

Το κέντρο ελέγχου ασθενειών (στο Παρίσι) εκθέτει πολλά παρόμοια γεγονότα από πολλές άλλες πόλεις. Όλες οι δοκιμασμένες βελόνες ήταν θετικό HIV. Το κέντρο επίσης αναφέρει ότι οι βελόνες έχουν βρεθεί στους διανομείς μετρητών, σε δημόσιες τραπεζικές μηχανές. Ζητάμε ο καθένας να προσέχει όταν αντιμετωπίζει τέτοιου είδους καταστάσεις. Όλες οι δημόσιες καρέκλες, τα καθίσματα πρέπει να επιθεωρούνται με προσοχή πριν από κάθε χρήση. Μία προσεκτική οπτική επιθεώρηση πρέπει να είναι αρκετή. Επιπλέον, ζητούμε ο κάθε ένας από σας να περάσει αυτό το μήνυμα σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του και των φίλων του.

Πρόσφατα, ένας γιατρός έχει διηγηθεί μια κάπως παρόμοια περίπτωση που συνέβη σε έναν από τους ασθενείς του στον κινηματογράφο Priya στο Δελχί. Ένα νέο κορίτσι, που επρόκειτο να παντρευτεί σε μερικούς μήνες, τσιμπήθηκε, ενώ παρακολουθούσε έργο στον κινηματογράφο. Η ετικέτα με τη βελόνα είχε μήνυμα 'υποδοχή στον κόσμο της οικογένειας HIV. Αν και οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της ότι απαιτούνται περίπου 6 μήνες πριν ο ιός γίνει ισχυρός για να αρχίσει το επιδρά στον οργανισμό και ότι ένα υγιές θύμα θα μπορούσε να ζήσει περίπου 5-6 έτη, το κορίτσι πέθανε σε 4 μήνες.

Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις δημόσιες θέσεις. Σκεφτείτε ακριβώς τη διάσωση μιας ζωής με την αποστολή αυτού του μηνύματος. Παρακαλώ, δώστε μερικά δευτερόλεπτα του χρόνου σας και στείλτε αυτό το e-mail σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε.

Νάσια Φωτσίου
Λειτουργός Εκτελεστικής Γραμματείας
Αντιναρκωτικού Συμβουλίου Κύπρου


Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Manners από Passion Pit


Αν σας αρέσουν οι MGMT και οι Empire of the Sun, είμαι βέβαιος ότι θα σας αρέσουν και οι Passion Pit! Τα πέντε παλικάρια από την Μασαχουσέτη των ΗΠΑ μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ, με τον τίτλο ''Manners''. Σχηματίστηκαν το 2007 και κυκλοφόρησαν στη συνέχεια ένα πολύ καλό EP, το ''Chunk of Change'', το οποίο ο ελληνικής καταγωγής frontman τους, Michael Angelakos, αρχικά το προόριζε για δώρο του Αγ. Βαλεντίνου στην κοπελιά του.
Tώρα όσον αφορά το ''Manners'', ήδη θεωρείται από αρκετούς ένα από τα άλμπουμ της χρονιάς. Φρέσκος και ζωντανός electro-pop ήχος με funky στοιχεία συνθέτουν έναν πολύ όμορφο και γιορταστικό δίσκο.
Αγαπημένα κομμάτια το ''Moth's Wings'', το ''Seaweed Song'' και το ''Eye's as Candles''.
Εντυπωσιακό, με μια δόση 80s, και το videoclip του ''The Reeling''..


Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Fired Up! (Σέξι κι όποιος αντέξει!)


Υπόθεση: Ο Shawn και ο Nick είναι τα αστέρια της σχολικής ποδοσφαιρικής τους ομάδας. Προτεραιότητα για αυτούς όμως έχουν τα κορίτσια. Έτσι αποφασίζουν να ενταχθούν στην σχολική ομάδα μαζορετών και να ακολουθήσουν τα κορίτσια σε έναν διαγωνισμό. Ο σκοπός τους είναι προφανής...αλλά η δουλειά στραβώνει όταν ο ένας από αυτούς ερωτεύεται την αυστηρή αρχηγό μαζορέτα της αποστολής..

Λίγο η ζέστη, λίγο η εξεταστική κάνουν επιτακτική την ανάγκη για ταινίες που είναι χαλαρές, παντελώς ανάλαφρες και βέβαια διασκεδαστικές. Μια τέτοια ταινία είναι και το ''Fired Up!''.
Η συγκεκριμένη ταινία περιέχει αρκετές σκηνές γέλιου, ένα αχτύπητο νεανικό δίδυμο που έχει την απαιτούμενη χημεία μεταξύ του και βέβαια ωραία ''ανάλαφρα'' κορίτσια!
Τέλος, νομίζω ότι δεν προσβάλλει την νοημοσύνη μας, όπως το κάνουν οι περισσότερες ''χαζοκωμωδίες'' του είδους.
Τα παραπάνω συστατικά επαρκούν για να την απολαύσεις, σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες ταινίες που είδα τελευταία, όπως τo παντελώς βλακώδης και τραγικό ''Extreme Movie'' ή το ''Fanboys'' (που δεν μου έβγαλε αρκετό γέλιο).
Σύντομα σε dvd..

Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Exit Music (for a film) από Radiohead

Το (ξανα)θυμήθηκα και (ξανα)ανατρίχιασα. Έπαιζε χθες κατά τη διάρκεια του λίγο υπερβολικού κατά την άποψή μου φινάλε της συμπαθητικής σειράς L.A.P.D. στο mega.
Ένα από τα πολυάριθμα μουσικά διαμάντια των μεγάλων Radiohead, που στο συγκεκριμένο βίντεο το συναντάμε με πλάνα από την ταινία Romeo+Juliet (1996).


Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Chickipedia - Η εγκυκλοπαίδεια των sexy γυναικών


Είναι γνωστή η τάση που επικρατεί στο internet να δημιουργούνται sites-εγκυκλοπαίδειες που έχουν ως πρότυπο το στυλ και την λειτουργία του γνωστού wikipedia.
Ένα τέτοιο site είναι και το chickipedia.com. Χωρισμένο σε κατηγορίες όπως Μουσική, Ταινίες, Πολιτική και Μόδα μας παρουσιάζει συνολικά πάνω από 9,000 γυναίκες και 121,000 φωτογραφίες! Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα προσωπικοτήτων για όλα τα γούστα, από την Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel μέχρι την Pamela Anderson!
Επιλέγοντας ένα άτομο μπορεί να μάθεις τα πάντα για αυτήν. Από τις αναλογίες της μέχρι με ποιόν άντρα έχει συνεργαστεί. Στη συνέχεια ακολουθείται η γνώριμη μορφή του wikipedia. Επίσης εμπεριέχει και την χαρακτηριστική ατάκα κάθε γυναίκας. Για παράδειγμα όπως έχει δηλώσει κάποτε περήφανα η Megan Fox: ''I really enjoy having sex, I'm young and I have a lot of hormones. I'm always in the mood''...

Σάββατο 6 Ιουνίου 2009

The Last Word


Υπόθεση: Ο Evan (Wes Bentley) έχει ένα περίεργο επάγγελμα: Γράφει νεκρολογίες για άτομα που σκέφτονται πολύ σοβαρά την αυτοκτονία, έτσι ώστε αυτοί να αποχαιρετήσουν με έναν όμορφο και ποιητικό τρόπο τα εγκόσμια! Ο ίδιος συνηθίζει να πηγαίνει στις κηδείες των πελατών του.Σε μια από αυτές, θα τον πλησιάσει η αδερφή του εκλιπόντος Charlotte (Winona Ryder), για να μάθει ποιός είναι...

Η αρκετά καλή ταινία ''The Last Word'' είναι κάτι ανάμεσα σε μαύρη κωμωδία και δράμα.Σαφώς υπάρχουν κάποια κωμικά στοιχεία κατά τη διάρκεια της ταινίας, αλλά το δραματικό στοιχείο υπερτερεί έντονα.Πολύ καλές οι ερμηνείες του Wes Bentley, που είχα να τον δω από το ''American Beauty'' όπου έπαιζε τον περίεργο νεαρό, και την Winona Ryder, που πραγματικά δίνει χαρακτήρα και ομορφιά στην ταινία.
Κατά τη διάρκεια της ταινίας γινόμαστε μάρτυρες κατά το πως μπορεί να αναπτυχθεί μια ανθρώπινη σχέση υπό περίεργες προυποθέσεις και συνθήκες, εφόσον ο Evan προσπαθεί να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα.Επίσης, τίθεται εύστοχα το ηθικό ζήτημα γύρω από το συγκεκριμένο επάγγελμα, δηλαδή το να σχεδιάζεις στην ουσία την αυτοκτονία με τον πελάτη σου, αντί να τον μεταπείσεις να αλλάξει γνώμη.Βέβαια, δεν ξέρω αν συνηθίζεται να υπάρχει ένα τέτοιο περίεργο επάγγελμα!Τέλος, γλυκόπικρο και ικανοποιητικό το τέλος της ταινίας, χωρίς να υπάρχει το τυπικό happy ending που συνηθίζεται πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ποιός θα είναι ο επόμενος?


Συνεχίστηκαν κανονικά οι ακυρώσεις (αναβολές) συναυλιών και αυτήν την εβδομάδα.Τον δρόμο που χάραξαν αρχικά οι Depeche Mode, ακολούθησαν και οι Franz Ferdinand (λόγω αδυναμίας μεταφοράς εξοπλισμού!), οι Veils (γραφειοκρατικά προβλήματα), η Loreena McKennit (άρρωστη μητέρα) και ο Mr.Oizo (στο Synch Festival).
Τόσο πολλά παρόμοια περιστατικά σε ένα διάστημα λίγων εβδομάδων μάλλον δεν φαίνονται να είναι τυχαία.
Ειδικά, όσον αφορά τους Franz Ferdinand, τα (πραγματικά) αίτια της ακύρωσής τους μάλλον είναι προφανές και είναι η χαμηλή προπώληση εισητηρίων.Διάβαζα χθες στο avopolis/otherside ότι μια βδομάδα πριν την συναυλία είχανε δεν είχανε πουλήσει 2000 εισητήρια!Τώρα, το τι φταίει δεν γνωρίζω.Είναι ο συναυλιακός χώρος της Μαλακάσας ο κύριος λόγος, σε συνδυασμό με το εισητήριο των 40€? Γεγονός είναι, ότι το Terra Vibe της Μαλακάσας(όπως είχα και εγώ μια φορά την εμπειρία) συνδέεται με αρκετή ταλαιπωρία..
Ελπίζω τουλάχιστον να εμφανίστουν εκεί οι Killers κανονικά σε λίγες εβδομάδες, ώστε να μην κατεβαίνουμε τσάμπα...

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

I think we're gonna need a bigger boat από The BPA


Πίσω από το βρετανικό μουσικό project BPA (Brighton Port Authority) κρύβεται ο μεγάλος Fatboy Slim, που μας έχει χαρίσει πολλά εξαίσια dance tracks κατά το παρελθόν.Αυτή τη φορά πήρε στο στούντιο διάφορους μουσικούς, με διασημότερους τους Iggy Pop και David Byrne, και δημιούργησε ένα αρκετά συμπαθητικό dance άλμπουμ, που κυκλοφορεί εδώ και τρεις μήνες.
Συνολικά, ο συγκεκριμένος δίσκος δεν αποτελεί τίποτα το ιδιαίτερο από μουσικής πλευράς, αλλά ακούγεται άνετα και χαλαρά ολόκληρος, εφόσον όλα τα κομμάτια που περιέχει είναι ανάλαφρα feel good-dance κομμάτια.
Βέβαια, υπάρχουν και κάποιες εξαίρεσεις.Το ''He's Frank (Slight Return)'' σε συνεργασία με τον Iggy Pop είναι απλά κομματάρα.Είναι το τραγούδι που θα ευχόμουν να άκουγα κάθε φορά έξω το βράδυ (αλλά δυστυχώς δεν ακούω).Πιασιάρικο ροκ που σε κάνει να το χορέψεις, με την χαρακτηριστική βραχνή φωνή του Iggy Pop.
Δεύτερον, το απόλυτο καλοκαιρινό κομμάτι ''Toe Jam'', που σε πετάει κατευθείαν στη θάλασσα με τους στίχους και την μουσική του.
Τέλος, πολύ συμπαθητικό και το ''Seattle''.
Και επειδή τα videoclip των παραπάνω τριών τραγουδιών είναι το ένα καλύτερο από το άλλο, αποδεικνύοντας την τέχνη και την εξυπνάδα που βρίσκονται από πίσω τους, παρουσιάζω και τα τρία αντίστοιχα...





Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Το γκολ της χρονιάς!

Στην ιστοσελίδα της βρετανικής εφημερίδας Guardian δίνεται η ευκαιρία στον φίλαθλο κόσμο να ψηφίσει το γκολ της χρόνιας στην Ευρώπη. Καθένας μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 12 πραγματικά υπέροχα γκολ, που σίγουρα αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τον βασιλιά των σπορ, και το ευρωπαικό ποδόσφαιρο ειδικότερα.


Συγκεκριμένα, (με κλικ προβάλλονται τα βίντεο)..

1) Yoann Gourcuff (BORDEAUX vs Paris St Germain, Γαλλία)

2) Simon Cox (SWINDON TOWN vs Walsall, Αγγλία)

3) Grafite (WOLFSBURG vs Bayern Munich, Γερμανία)

4) Fernando Torres (LIVERPOOL vs Blackburn, Αγγλία)

5) Achille Emana (BETIS vs Sporting, Πορτογαλία)

6) Remi Mareval (NANTES vs Marseille, Γαλλία)

7) Cristiano Ronaldo (Porto vs MAN UTD, CL)

8) Moussa Dembele (Willem II vs AZ ALKMAAR, Ολλανδία)

9) Eduardo (ARSENAL vs Burnley, Αγγλία)

10) Zlatan Ibrahimovic (INTER vs Bologna, Ιταλία)

11) Geovanni (Arsenal vs HULL, Αγγλία)

12) Giuseppe Mascara (Palermo vs CATANIA, Ιταλία)

Μέχρι στιγμής στην ψηφοφορία προηγείται το 3)Grafite, και ακολουθεί το 1)Yoann Gourcuff.Εγώ προσωπικά, για συναισθηματικούς λόγους δεν ψήφισα τον Grafite, αλλά προτιμώ το γκολ του Eduardo..


Για την ψηφοφορία κλικ εδώ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Οι 100 καλύτερες κινηματογραφικές ατάκες!


Πολλές φορές αυτό που μένει ανεξίτηλο στην μνήμη μας, όταν θυμόμαστε μετά από χρόνια μια σημαντική ταινία, είναι η χαρακτηριστική ατάκα της.
Το παρακάτω βίντεο, σε διάστημα μόλις 200 δευτερολέπτων, μας παρουσιάζει τις διασημότερες ατάκες του σινεμά.
Περιέχει ατάκες όλων των ειδών ταινιών, από κωμωδίες (''I'm the dude'' - The Big Lebowski) και ταινίες φαντασίας (''My precious'' - The Lord of the Rings''), μέχρι τρόμου (''Hello Sydney'' - Scream), δράσης (''Bond, James Bond''), αλλά και δράματα (''You talkin' to me?'' - Taxi Driver)...
To highlight του συγκεκριμένου βίντεο όμως είναι η περίεργη αυστριακή προφορά του Arnold Schwarzenegger στα πρώτα του βήματα στο Hollywood!

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Sun Gangs από The Veils


Οι Αγγλονεοζηλανδοί ''The Veils'' μας προσφέρουν το τρίτο και καλύτερό τους (κατά την ταπεινή μου γνώμη) άλμπουμ, το ''Sun Gangs''.Πολλοί, όπως και έγω, θα τους γνωρίζουν από το εκπληκτικό κομμάτι ''Lavinia'' (2004).
Συναισθηματική, επική μουσική (άκου το ''Larkspur'') συνδυασμένη με άγρια κιθαριστικά και φωνητικά ξεσπάσματα του frontman Finn Andrews, συνθέτουν τον νέο, πολύ όμορφο δίσκο τους.
Επίσης, είναι άλλο ένα φρέσκο συγκρότημα που θα επισκεφθεί τους τυχερούς Αθηναίους σε 4 μέρες στο Gagarin.
Αγαπημένα κομμάτια, το ιδιαίτερο ''The letter'' και το ομώνυμο τραγούδι ''Sun Gangs''.Πάρα πολύ καλό και το εισαγωγικό κομμάτι ''Sit down by the fire''.