Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

17 απαγορευμένα ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ!

Κατ'αρχάς είναι κοινώς γνωστό και επιθυμητό, να ντυνόμαστε ανάλογα με το τι μας εκφράζει προσωπικά και μας κάνει να νιώθουμε άνετα και ωραία.
Πέρα όμως από τα παραπάνω, παραθέτω ένα ενδιαφέρον άρθρο που διάβασα τις προάλλες στο ΜΕΝ24.Το συγκεκριμένο άρθρο απαριθμεί και κατονομάζει 17 ανδρικά ρούχα και αξεσουάρ που δεν πρέπει να φορέσεις ποτέ! (όπως ισχυρίζεται το ίδιο)..
Λογικές και ορθές βρίσκω (σχεδόν) όλες τις απόψεις του ΜΕΝ24, άσε που τα περισσότερα τα βρίσκω αυτονόητα,δεν σημαίνει όμως και ότι συμφωνώ απολύτως 100% με όλα..


1. Έχουν προσπαθήσει να σας το περάσουν σαν trend. Όσο και αν σας απειλούν, μιαν διανοηθείτε ποτέ (μα ποτέ) να τυλίξετε το σώμα σας με ένα παρεό. Και οι δικαιολογίες του τύπου "νιώθω σαν να μην φοράω τίποτα" ή "απλά το έριξα πάνω μου για να πάω μέχρι το beach bar να πάρω ποτό" δεν πιάνουν.

2. Τα κολλητά τζιν. Εκτός αν συχνάζεις στην Ομόνοια ή δουλεύεις ως στιλίστας.

3. Απαγορεύονται ρητώς τα παπούτσια τύπου Crocs. Ούτε για μέσα στο σπίτι. Ούτε για να κουρέψεις το γκαζόν. Ούτε καν αφόρετα μέσα στη ντουλάπα σου.

4. Λοιπόν, κάτι πρέπει να γίνει με τους σχεδιάστες. Σχεδόν όλοι λανσάρουν στη συλλογή τους αντρικές τσάντες. Χωρίς πλάκα τώρα, το εννοούν; Έχει δει κανείς ποτέ straight άντρα να βγαίνει για καφέ αγκαζέ με την Gucci τσάντα του; Αγνόησε αυτή την εντολή, μόνο αν είσαι ταχυδρόμος.

5. Η ασπρη κάλτσα.

6. Το βαθύ ντεκολτέ τύπου V - ναι, αυτό από το οποίο ξεπηδάνε οι τριχούλες του στήθους σου. Πήγαν να μας το πασάρουν ως σέξι. Μερικοί το βρίσκουν σέξι. Όχι οι γυναίκες.

7. Μην θεωρείς ότι για να το κάνουν οι Άγγλοι, κάτι ξέρουν. Ναι, ξέρεις καλά για τι πράγμα μιλάμε. Σανδάλια+Κάλτσες= Στιλιστικός Αρμαγεδδώνας.

8. Τα διαφημιστικά μπλουζάκια, μπουφανάκια, καπελάκια και πάει λέγοντας.

9. Μην μένεις κολλημένος στα 90's. Το τζιν παντελόνι με τζιν σακάκι δεν συγχωρείται πια.

10. Αν και δεν είναι στη μόδα, μπορεί να ξαναέρθει και πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Ποτέ μην πέσεις στην παγίδα να φορέσεις δερμάτινο παντελόνι. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμη η συμβουλή το 2015, ποτέ δεν ξέρεις.

11. Το γνωστό σε όλους αποκαλούμενο λευκό αμάνικο μπλουζάκι. Απλά πες όχι.

12. Οι παντώς τύπου χρυσές αλυσίδες. Δεν παίζει ρόλο αν είναι το βαφτιστικό σου σταυρουδάκι ή η χρυσή καδένα που σου έκανε δώρο η γιαγιά σου.

13. Μιλώντας για κοσμήματα, το μόνο δαχτυλίδι που επιτρέπεται σε έναν άντρα είναι η βέρα. Το σεβαλιέ (κοινώς, το δαχτυλιδάκι στο μικρό δάχτυλο) το φοράνε οι δούκες και τα πολλά ασημένια μπιχλιμπίδια οι ροκάδες.

14. Μπορεί εσύ να το θεωρείς δεδομένο αλλά δεν είναι. Κι όμως, υπάρχουν άντρες που φοράνε μέικ απ -όχι όταν βγαίνουν στην τηλεόραση. Πόσο metrosexual μπορεί να γίνει κάποιος;

15. Ξέχνα οτιδήποτε έχει ως βάση το πολυέστερ. Εκτός αν θες να θυμίζεις τους πρωταγωνιστές του Saturday Night Fever.

16. Το φουλάρι. Μην ψαρώνεις από τις λέξεις "αντρικό φουλάρι". Υπάρχει μόνο το φουλάρι που φοράει η μαμά σου.

17. Η γαλότσα, αν η μόνη σχέση που έχεις με τα χωράφια είναι το Καλό Λιβάδι της Μυκόνου. Είναι μια από τις πιο γελοίες τάσεις της μόδας -που θυμίζει τις κιτς εποχές των 80's. Άντε και το συγχωρείς στις γυναίκες-θύματα των trends, αλλά εσένα ποιός θα σε δικαιολογήσει την ώρα της Κρίσης;

6 σχόλια:

danay_zachariaki είπε...

epitelous kapoios na pei ta pragmata me t onoma tous!
gt sn polu eixan ksefugei oi andres twra teleutaiaaa :)

The Escapist είπε...

etsi akrivws..eidika to 6 kai to 11..ta vlepw syxna eksw kai ahdiazw...

Ανώνυμος είπε...

καλο..

Ανώνυμος είπε...

όλο βλακείες!Ανακρίβειες..Την γυφτιά του χωριάτη που την περασανε τώρα και σε μόδα!Κάποια ίσως να είναι όντως απαράδεκτα αλλά κάποια άλλα είναι μια χαρά!Οι Χρυσές αλυσίδες φοριούνται και πολύ μάλιστα και καλά κάνει όποιος τις φοράει, επίσης το δερμάτινο παντελόνι φοριέται καθώς και το φουλάρι..Φορέσετε λοιπόν τις νερόμποτες το τζιν και την μπλούζα και τραβάτε να μαζέψετε χόρτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που γράφεις δείχνουν το προσωπικό σου γούστο. Το να θέλεις να τα περάσεις σαν τις απόλυτα σωστές συμβουλές είναι λάθος, ειδικά αν δεν έχεις να επιδείξεις και κάποια μακρόχρονη πείρα ως επαγγελματίας στο χώρο της ένδυσης. Με τον τρόπο που γράφεις είναι σαν να θέλεις να δείξεις ότι είσαι ειδήμων... ελληνικό φαινόμενο... καθένας λέει ό,τι του κατεβει στο μυαλό...

Ifigenia Bourneli είπε...

Πόσο θα συμφωνήσω μαζί σου!!! Για εμένα προσωπικά αυτό που δεν μπορώ καθόλου είναι τα κολλητά τζιν! Ειδικά όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε τζιν ανδρικά από εδώ https://www.notos.gr/andras/rouha/jeans/, αλήθεια γιατί κάποιος να είναι κακόγουστος!!!

Δημοσίευση σχολίου