Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Walking on a Dream από Empire of the Sun


Τους έχω ακουστά από τα τέλη του 2008, αλλά άργησα πολύ να τους ακούσω.Δεν ξέρω, για να είμαι ειλικρινής, μάλλον έφταιγε το παραπάνω cover του πρώτου τους album 'Walking on a dream'.Έχω αρκετό καιρό να δω ένα τόσο περίεργο, κιτσάτο και φευγάτο (με την κακή έννοια) cover.Μετά όμως και από παρότρυνση του Mr Brightside το άκουσα, και δεν το μετάνιωσα.

Οι Empire of the Sun είναι δύο 'φανταχτεροί' τύποι από το Perth της Αυστραλίας.Το όνομα τους είναι εμπνευσμένο από το ομώνυμο μυθιστόρημα του 1984 και την ταινία του Spielberg, το 1987.
H σύγκρισή τους με τους Αμερικανούς MGMT είναι αναπόφευκτη.Μοιάζουν υπερβολικά και στο μουσικό τους ύφος, αλλά και στο γενικότερο στιλ τους.
Πρόκειται για ένα electro/pop/psychedelic συγκρότημα με feel good ύφος στα τραγούδια τους.Αυτός ουσιαστικά πιστεύω ότι είναι και ο σκοπός τους, από το πρώτο τραγούδι, εως και το τελευταίο, να μας φτιάξουν την διάθεση.Δεν απαιτούν να τους πάρουμε στα σοβαρά, αλλά να αφεθούμε στο ψυχεδελικό και ευδιάθετο trip τους.Τραγούδια τους, όπως κυρίως η μπαλάντα 'Without you' είναι βγαλμένα από τα 80s, ενώ άλλα, όπως το 'Half Mast' έχουν μια discobeat διάθεση.
Αγαπημένα κομμάτια το κολλητικό 'We are the people' και το ταξιδιάρικο 'Country'.
Γενικά, μπορεί κατά την γνώμη μου να μην φθάνουν (ακόμη) τους MGMT, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για έναν πολύ ευχαριστό δίσκο που σε κερδίζει από το πρώτο άκουσμά του.

Ακολουθεί videoclip του single τους 'We are the people', μεταμφιεσμένοι σε Ινδιάνους..

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου