Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Ο ρόλος του Χριστού στο cinema


Για ανεξήγητους (φαινομενικά τουλάχιστον) λόγους, οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν το Σωτήρα της ανθρωπότητας, υπήρξαν κάθε άλλο παρά «ευλογημένοι». Καριέρες που καταστράφηκαν, παραλίγο μοιραία, αλλά και περίεργα ατυχήματα στα γυρίσματα συναντάμε στις παρακάτω ταινίες που προβάλλονται καθημερινά στην τηλεόραση σύμφωνα με το κλίμα των ημερών.

Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΑΖΑΡΕΤ (1977)
Ίσως η πιο επιτυχημένη και διαχρονική ταινία που σχετίζεται με τον Χριστό.Ο τηλεοπτικός 'Ιησούς' Ρόμπερτ Πάουελ εξαφανίστηκε εντελώς μετά την επιτυχία.Έτσι αναπτύχθηκαν διάφορες φήμες πέρι αυτοκτονίας ή τρέλας.

ΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ (2004)
Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σκηνής πάνω στον Σταυρό, αστραπή χτυπά τον πρωταγωνιστή Τζέιμς Καβίζελ, ο οποίος σώζεται από θαύμα.Το ίδιο συμβαίνει και στα γυρίσματα για την επί του Όρους Ομιλία.Επίσης, παθαίνει σοβαρή εξάρθρωση όταν του πέφτει ο Σταυρός που κουβαλούσε (αυτό κρατήθηκε στην ταινία).Τέλος, αρρωσταίνει με υποθερμία..

Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (1965)
Ο διευθυντής φωτογραφίας Μέλορ έπαθε καρδιακή προσβολή και πέθανε στο πλατό.Επίσης, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην Αριζόνα, χιονοθύελλα χτύπησε την περιοχή μετά από 50 ολόκληρα χρόνια, καταστρέφοντας ολόκληρο το σετ γυρισμάτων.

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ (1988)
Πρόκειται για την πιο αμφιλεγόμενη του είδους.Και η συγκεκριμένη ταινία δεν δημιουργήθηκε χωρίς προβλήματα.Ο 'Ιησούς' Γουίλεμ Νταφόε έπαθε προσωρινή τύφλωση για 3 μέρες, και όχι επειδή τον καταράστηκε κάποιος, αλλά επειδή το παράκανε με κάτι σταγόνες που έβαζε στα μάτια για τεχνικούς λόγους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου