Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

The Boy in the Striped Pyjamas


Υπόθεση: Ο Μπρούνο, ένα αγόρι οχτώ ετών, ζει κοντά σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί.Ως μικρό και αθώο παιδί, δεν αντιλαμβάνεται τα εγκλήματα που διαπράττει ο πατέρας του, διοικητής του στρατοπέδου.Το πρόβλημα αρχίζει, όταν γίνεται φίλος με ένα συνομήλικο εβραιόπουλο, που βρίσκεται παγιδευμένο μέσα στο στρατόπεδο, στην άλλη πλευρά του φράκτη..

Μια ταινία που συγκλονίζει, συγκινεί και σοκάρει ταυτόχρονα, όσο λίγες που είδα τους τελευταίους μήνες.
''Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα'' του Mark Herman αντιπαραβάλλει με τον καλύτερο τρόπο την παιδική αθωότητα ενάντι της ψυχρότητας και της βίας του πολέμου, ένα προιόν των 'μεγάλων'.
Η ταινία μπορεί να ξεκινάει αργά, και λίγο βαρετά, αλλά νομίζω ότι σύντομα σε βάζει στο πετσί της και αφήνει με ένα ωραίο τρόπο να εξελιχθούν τα γεγονότα γύρω από το στρατόπεδο.
Διάβασα ότι θεωρείται απλά σκηνοθετημένη, και σε πολλά σημεία καταντά τηλεοπτική, πραγμά το οποίο δεν συμπέρανα ιδιαίτερα.
Παρόλο αυτές τις απόψεις πιστεύω ότι ο σκηνοθέτης περνάει με το παραπάνω τα μηνύματα που θέλει στον θεατή και γενικότερα δημιουργεί έτσι ένα ευαίσθητο, αλλά και δυνατό δράμα..με ένα απίστευτο και προκλητικό τέλος..
Μόλις κυκλοφόρησε σε dvd.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου