Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Images of Sigrid από Poni Hoax


Τελευταία όπως φαίνεται, αρχίζω να γίνομαι fan της γαλλοηλεκτρονικής μουσικής σκηνής.Μετά τους M83, Kid Loco, τώρα κατευχαριστιέμαι και τους Poni Hoax.
Το τραγούδι τους 'Antibodies' μ'αρέσει και το ξέρω εδώ και καιρό.Μέσω του myspace τους, τους γνώρισα καλύτερα, και εν τέλη ακούγοντας το δεύτερο και νέο τους album 'Images of Sigrid', ενθουσιάστηκα.
Με disco/dance επιρροές από τα 80s, συνδιασμένα με σύγχρονα ροκ/ηλεκτρονικά ακούσματα συνθέτουν ένα δυναμικό και ξεσηκωτικό μουσικό σύνολο.
Χαρακτηριστική η δυναμική φωνή του frontman Nicolas Ker, στηριζόμενη πάνω σε ηλεκτρονικούς ήχους.
Γενικά, το 'Images of Sigrid' προσπαθεί να τα χωρέσει όλα μέσα, από pop/rock, ambient και disco ήχους, μέχρι και jazz ακούσματα και μπαλάντες.Αρκετούς δεν πολυάρεσε το παραπάνω ύφος του δίσκου, εγώ προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.
Το βρήκα πολύ ευχάριστο και ρυθμικό, το ακούω καθημερινά, και μου θυμίζει αρκετά Depeche Mode.
Κομματάρες το μελαγχολικό 'Paper Bride' και το δυναμικό 'Antibodies' (χάρηκα που το άκουσα και στον ''Αέρα'').Επίσης, ξεχωρίζω τα 'Images of Sigrid' και το 'The Soundtrack of your fears' της δικιάς μας Όλγας Κουκλάκη (σέξι φωνητικά).
Δεν μου άρεσε το 14λεπτο και κουραστικό 'Faces in the Water'.
Τέλος, πληροφοριακά, η Sigrid είναι μια νεαρή Γαλλίδα που οι Poni Hoax την συναντούν σε κάθε τους live και την θαυμάζουν για το γεγόνος ότι είναι μονίμως χαρούμενη,ευδιάθετη και ποτέ θλιμμένη, όπως λένε οι ίδιοι.

Ακολουθεί το αισθησιακό videoclip του 'Antibodies' ..


1 σχόλια:

arrostia είπε...

αρρώστεια ρε!!!τέλος.

Δημοσίευση σχολίου