Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

Barcelona! - Μέρος Α'


Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Βαρκελώνη της Ισπανίας θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες αναρτήσεις με τις εντυπώσεις μου.

Μπορώ να πω ότι από τις ευρωπαικές πόλεις που επισκέφθηκα μέχρι τώρα η Βαρκελώνη μάλλον είναι η ομορφότερη.
Δεν ξέρω,νομίζω ότι συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την δυτικοευρωπαική αρχιτεκτονική των κτιρίων και δρόμων με την μεσογειακή κουλτούρα (έχει καθαρή θάλασσα για μπάνιο και λιμάνι) που έχουμε συνηθήσει και εδώ στην Ελλάδα.Πραγματικά,η πόλη σφύζει από ζωή τόσο την ημέρα,όσο και την νύχτα.Επίσης,είναι ζεστή και φιλόξενη,με το μειονέκτημα βέβαια ότι σχεδόν κανείς δεν μιλάει αγγλικά!Γενικά,η Βαρκελώνη χαρακτηρίζεται από χρώμα,μουσικές (όπως Capoeira,Flamengo) και υπέροχα (αλλά λίγο ακριβά) φαγητά.

Περιοχές και δραστηριότητες που με εντυπωσίασαν και δεν ξεχνιούνται τόσο εύκολα είναι το γήπεδο της Fc Barcelona,το Camp Nou, ο τεράστιος πεζόδρομος La Rambla με τα απίστευτα street theatres και η αρχιτεκτονική των κτιρίων που σχεδίασε ο Antoni Gaudi,ιδιαίτερα η εκκλησία Sagrada Familia.
Να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι όλα τα παραπάνω ήταν τόσο καλά επειδή συνοδεύτικαν με μία πάρα πολύ καλή παρεά που γνώρισα κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
Λεπτομέρειες με φωτογραφικό υλικό της επόμενες μέρες..


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου