Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Barcelona! - Μέρος Β' (Camp Nou)


Είναι ίσως η κορυφαία στιγμή της διαμονής μου στην Βαρκελώνη,η επίσκεψη στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Barcelona, το Camp Nou (σημαίνει 'Νέο Γήπεδο').

Το Camp Nou χτίστηκε το 1957 και έχει χωριτικότητα 98.787 θέσεων.Έτσι είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της Ευρώπης.Σύντομα σχεδιάζεται να γίνει μια γενική ανάπλασή του, ώστε να χωράει 115.000 θεατές συνολικά.


Είναι το δεύτερο γήπεδο,μετά το νέο πανέμορφο Allianz Arena του Μονάχου της Γερμανίας, που με συγκλόνισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου.
Η αλήθεια είναι ότι εξωτερικά τουλάχιστον δεν είναι τόσο όμορφο, ούτε τόσο επιβλητικό όσο το φανταζόμουν.Για τα παραπάνω μάλλον φταίει ότι είναι αρκετά παλιό,βρίσκεται μέσα στην πόλη, και επίσης το γεγονός ότι ένα κομμάτι του γηπέδου βρίσκεται σκαμμένο κάτω από την επιφάνεια της γης,όπως συμβαίνει στο ΟΑΚΑ της Αθήνας.
Μόλις όμως μπήκα μέσα και πλησίασα τις θέσεις που προορίζονταν για το group μας, η θέα που αντίκρισα ήταν απερίγραπτη.Το γήπεδο είναι πραγματικά τεράστιο.Όσο περνούσε ο χρόνος και το γήπεδο γέμιζε, η ατμόσφαιρα γινόταν πιο επιβλητική.
Επιπλέον,θετική εντύπωση μου προκάλεσε η φιλική συνύπαρξη των οπαδών των δύο ομάδων,της Barcelona και της Bilbao.Ως αρνητική θα χαρακτήριζα την παντελή απουσία μουσικής πριν,μετά το ματς και κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου..Μέτρια εώς και ψυχρή η ατμόσφαιρα των 75.000 φιλάθλων (μην σας πω ότι στη Γερμανία κάνουν περισσότερο φασαρία!)
Τέλος, η Barca παίζει πράγματι μπαλάρα, και χάρηκα ιδιαίτερα που είδα τον ίσως καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου 90λεπτά να παίζει μπάλα,τον Messi.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξερω οτι υπαρχει δυνατοτητα εισοδου στον αγωνιστικο χωρο.αυτο μπορει να γινει την μερα του αγωνα?εσυ μπηκες?

Δημοσίευση σχολίου